Reumatoïde artritis, of afgekort RA, is één van de meest voorkomende vormen van reuma en kan in een vroeg stadium van de ziekte al onomkeerbare gewrichtsschade veroorzaken. Een tijdige behandeling kan het ziekteproces aanzienlijk afremmen en soms zelfs helemaal tot rust brengen.

Stichting Patient Partners Nederland zet zich in voor een vroege herkenning en behandeling van reumatoïde artritis. De stichting heeft hiervoor een uniek onderwijsprogramma ontwikkeld t.b.v. geneeskundestudenten en huisartsen in opleiding om de eerste tekenen van RA zo goed mogelijk te herkennen zodat de ziekte in een vroeg stadium kan worden gediagnosticeerd en behandeld.

In mei werkten we mee aan de opleiding en training van nieuwe Patient Partners en ook in juni waren we actief bij de scholing van 400 studenten geneeskunde van het Erasmus MC door middel van het verzorgen van interactief praktijkonderwijs als onderdeel van het blok ‘bewegingsleer’. Kijk naar de filmpjes!

I

Door Kitty